Počet položek: 0 0,- KČ
(bio)popletahh
Klubíčka, klubíčka, hejbejte se ...

Pletená zimní čepice "neónovka"

Pánská velikost „L“ (obvod 60 cm)

Materiál:

1 ks barvy A a B My Boshi No. 1 (50g/52m, 70% polyakryl/30% merino) nebo Boston Schachenmayr nebo jiná příze síly Bulky

kruhová zkrácená jehlice s lankem 80 cm velikosti 5,00 mm na lem a 6,00 mm na tělo čepice nebo sada ponožkových jehlic těchto velikostí, jehla na vlnu, nůžky

Zkušební vzorek 10 cm = 13 ok

Čepice se plete metodou „magic loop“ nebo sadou ponožkových jehlic.

Na jehlice 5,00 mm nahodíme 72 ok barvou B, spojíme oka do kruhu a pleteme 10 řad patentním vzorem  2h, 2o. Pokračujeme jehlicemi 6,00 mm barvou A až do spotřebování klubíčka. Ve výšce 19 cm barvou B pleteme 2 řady, v další řadě začneme ujímat spletením 2 ok hladce a 2 ok obrace. Další 2 řady pleteme hladce nad hladce a obrace nad obrace. V poslední řadě spleteme oka hladce s obrace, začneme posledním okem obrace poslední řady a prvním okem hladce další řady. Zbývajícími oky provlékneme konec příze a pevné stáhneme. Konce příze začistíme.

Dámská velikost „M“ (obvod 55 cm)

Na jehlice 5,00 mm nahodíme 68 ok barvou B, spojíme oka do kruhu a pleteme 9 řad patentním vzorem 2h, 2o. Pokračujeme jehlicemi 6,00 mm barvou A do výšky 17 cm, poté pleteme ještě 2 řady a v další řadě začneme ujímat stejně jako u pánské čepice: spleteme 2 ok hladce a 2 ok obrace, pak 2 řady pleteme hladce nad hladce a obrace nad obrace. V poslední řadě spleteme oko hladce s okem  obrace. Vyrobíme bambuli z barvy B pomocí Pompon setu a připevníme ji tak, že konce příze stahující bambuli provlékneme po stranách vrcholu čepice do rubu a stáhneme uzlem.

Vložit komentář

Jméno
Email ( email není zveřejněn )
Váš příspěvek   ( Fotky můžete vložit po odeslání příspěvku. )
opiště kód
antispam
     Více informací
Copyright © www.popletahh.cz, provozováno na systému tvorba e-shopu a pronájem e-shopu Shop5.cz

© www.popletahh.cz

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.   Další informace